lördag 15 mars 2008

Ringvägen 7 mars 2008


www.stockholm.se/affischplatsstockholm


9 månader efter invigningen av Michael Söderlund. Nån som sett om någon av de andra 99 platserna används?

/Rebecka

onsdag 12 mars 2008

Samtal om den hållbara staden

Idag kan ni som inte kan få nog av Per G Berg ta er till Kulturhuset, där samtal hålls med titeln Den hållbara staden finns redan! 19-20.30.

Medverkande i programmet onsdag 12 mars:

Per G Berg är docent i landskapsplanering på Lantbruksuniversitetet i Uppsala. – Det går redan nu att bygga den hållbara staden, säger han. Den finns för övrigt redan, fast i delar utspridd på olika håll i världen. Per G Berg vet hur Stockholm skall bli en hållbar stad. Han tänker fritt och överskrider gränser. Men är ingen drömmare, allt har en praktisk och beprövad bakgrund.

Roger Mogert är oppositionsborgarråd i Stockholms stadshus, vice ordförande i Kulturnämnden och socialdemokrat. Hur ser oppositionens Stockholm ut? Hur klimatsmart är hans stad? Blir det fler eller färre bilar i Mogerts Stockholm, fler eller färre bostadsrätter, högre eller lägre hus ...? Hur blir det med inglasningar och köpgallerior?

Tom Alandh är mångfaldigt prisbelönad dokumentärfilmare, aktuell med tv-berättelsen "Vi som överlevde Rågsved" som visas i SVT2 sön 2 mars.. Hur får man fram sanningen om ett stycke Stockholm och en legendarisk stadsdel?

På Panorama Stockholm framträder forskare, arkitekter, politiker och andra med starkt engagemang i dagens och framtidens Stockholm. Det handlar om stadens pågående snabba förändring.

Genomgående samtalsledare är Christoffer Barnekow, kulturjournalist med förflutet på Sveriges Television.

tisdag 11 mars 2008


Exploateringskontoret visar bilder på nya Slussen i dn idag i samband med att projektbolaget Gyllenforsen/KF-Fastigheter presenterades. Inomhusmiljö med utomhuskänsla säger projektbolaget. Peder Alton har förslag på hur det hela kan utvecklas från Nyréns "bottenplatta", där staden vill bjuda in fyra kontor som ska jobba vidare med Slussens gemensamma ytor. Michael Söderlund vill ha "banbrytande arkitektur", och Alton svarar med att föreslå Norman Foster, David Adjaye, Herzog & de Meuron eller kanske OMA. Så de gemensamma ytorna tolkas till att vara en byggnad?

/Anna