tisdag 22 april 2008

Kvällen tv-tips

Arty på SVT har tema träd ikväll kl 20. Med underrubriken "Hur kommer det sig att träd väcker så starka känslor hos oss människor?" pratar de trädrelationer med ett antal konstnärer. Häromdagen fick en kollega höra att angivna träd på en bostadsgård skulle bytas mot träd som blir högst 2 meter höga. Annars fanns stor risk att de boende skulle göra sig av med dem... eftersom träden skulle kunna skymma utsikten. Nån som minns en föreläsning där en arkitekt fått i uppdrag att göra om en gammal klostergård, och började med att hugga ned de stora gamla träden? Det gick en förfärad susning genom salen. Men det kanske är som med mycket annat, gammalt tycker vi är fint, nytt tycker vi är trist.

/Anna

torsdag 3 april 2008

Norge på Arkitekturmuseet

Sent omsider uppmärksammar Arkitekturmuseet Norges unika satsning på arkitektur längs turistvägarna. Sixten Rahlff från 3RW är inbjuden att föreläsa. 3RW har bland annat gjort inte så lyckade Kjeksa längs Atlanterhavsvegen. Men det finns ju annat kul att se! Känns trist att säga det som alla säger, men inte är dom så alerta på Arkitekturmuseet precis.

/Anna

onsdag 2 april 2008

kulturvision 2030

Har ni sett affischerna på stan om Stockholms kulturvision 2030? Jag tittade på deras hemsida och hittade det här som kanske kan vara av intresse "offentliga rum, lokala identiteter". Om projektet 100hus som hittills varit lite svårt att hitta info om. I alla fall om man inte bor vid Hornstull?

/Anna