onsdag 12 mars 2008

Samtal om den hållbara staden

Idag kan ni som inte kan få nog av Per G Berg ta er till Kulturhuset, där samtal hålls med titeln Den hållbara staden finns redan! 19-20.30.

Medverkande i programmet onsdag 12 mars:

Per G Berg är docent i landskapsplanering på Lantbruksuniversitetet i Uppsala. – Det går redan nu att bygga den hållbara staden, säger han. Den finns för övrigt redan, fast i delar utspridd på olika håll i världen. Per G Berg vet hur Stockholm skall bli en hållbar stad. Han tänker fritt och överskrider gränser. Men är ingen drömmare, allt har en praktisk och beprövad bakgrund.

Roger Mogert är oppositionsborgarråd i Stockholms stadshus, vice ordförande i Kulturnämnden och socialdemokrat. Hur ser oppositionens Stockholm ut? Hur klimatsmart är hans stad? Blir det fler eller färre bilar i Mogerts Stockholm, fler eller färre bostadsrätter, högre eller lägre hus ...? Hur blir det med inglasningar och köpgallerior?

Tom Alandh är mångfaldigt prisbelönad dokumentärfilmare, aktuell med tv-berättelsen "Vi som överlevde Rågsved" som visas i SVT2 sön 2 mars.. Hur får man fram sanningen om ett stycke Stockholm och en legendarisk stadsdel?

På Panorama Stockholm framträder forskare, arkitekter, politiker och andra med starkt engagemang i dagens och framtidens Stockholm. Det handlar om stadens pågående snabba förändring.

Genomgående samtalsledare är Christoffer Barnekow, kulturjournalist med förflutet på Sveriges Television.

Inga kommentarer: