måndag 14 januari 2008

Samtal och utställning, nu på torsdag

När Stureplan blev bonnigt.
Samtal om kultur, ekologi och ekonomi torsdag den 17 januari kl. 17.00 – 19.30.
Hos mossutställningar, Birger Jarlsgatan 18A 4tr. Utställning fredag och lördag 18 – 19 januari kl. 10.00 – 17.00.

Lite kortat pressmeddelande:

Att tänka på Stureplan som en lokalitet är absurt i och med att det är en antilokal plats – ett handels och nöjescentrum. För att röra oss bortom det miljömässigt dysfunktionella i att se världen uppdelad i centrum och landsbygd vill vi under samtalet sätta det lokala i fokus utifrån idéer om globala system. När vi står inför den största och kanske mest obönhörliga förändring som vi någonsin ställts inför (klimatförändringarna) är det våra egna bilder och fantasier som vi kan ta till för att komma vidare och framåt.

Samtalet leds av Kultivator och äger rum runt utställningsmodulen Ranchito (=liten gård) som byggts speciellt för ändamålet. Ranchito kommer att fungera som arbetsyta för deltagarna och under fredag och lördag anta en ny form, då den fungerar både som informationsbehållare, lekplats, odlingsmark och skulptur.

Kultivator drivs av lantbrukare och konstnärer som en form för experimentell samverkan mellan bildkonst och jordbruk i Dyestad på Öland.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter topp. Ska försöka gå!
Kommer det att växa sakar ovanpå svampen - det var fint! /Wållodarrski som ligger efter beträffande 80-talet

Anonym sa...

Jävligt pretensiös text. Men innehållet kan säkert vara intressant.
Jag blir trött på pseudiintellektuella som slänger sig med fina ord och konstiga meningar bara för att låta intressanta.
/tok

Anonym sa...

ja, det vore intressant att se vad utställningen faktiskt innehåller. och detta är som sagt ett kortat pressmeddelande, så om du tycker det här var pretentiöst...