tisdag 8 januari 2008

Verkligen kul!


Det känns så himla roligt att få göra detta. Ser otroligt mycket fram emot diskussioner och annat.


Jag skulle vilja att börja med att tipsa om en bortglömd era: 80-talet. Det gjordes faktiskt en hel del fint då. Kolla bara in dessa armaturer --->
Från Gribbylunds centrum i Täby.

6 kommentarer:

Anonym sa...

ja dom var fina. en kollega jobbar just nu med en åttiotalsbostadsgård, där husarkitekten uttryckte att det finns ingen årtionde som är så oälskat som åttiotalet... och att vi såsmåningom kanske inser att det var ett misstag att bygga om dessa miljöer.

Anonym sa...

Så är det - 80-talet är helt utskällt. Även om vi verkar gå i åsiktsloopar - nu är 60-talet inne vilket borde betyda att 80-talet kommer om ca 15-20 år. Men samtidigt så känns det som om byggandet på 80-talet var inne i en kvalitetsmässig svacka. Ärligt talat - färgsättningen är var ju lite halvgalen. Alla dessa fönsterkarmar i besynnerliga pasteller ELLER kornblått. Kalla mig konservativ, men det kommer ta sina 15-20 år för mig att gilla 80-talet.

Anonym sa...

just färgsättningen är känns nästan uppfriskande tycker jag! samtidigt ser ju inga färger så dassiga ut såhär års som åttiotalsfärgerna... men eftersom 80-talet är så föraktat, jämfört med andra årtionden, behandlas det ovanligt respektlöst. och det är kanske, som sagt, nåt vi kommer att ångra. eller? och vadå kvalitetssvacka, vad tycker du vi har idag då?!

Anonym sa...

Jag får alltid en känsla av att materialen som användes på 80-talet var av sämre kvalitet än andra årtionden - och därför inte åldras särskilt vackert. Färgerna bleknar, planteringarna är förvuxna, betong som spruckit...

Anonym sa...

Just så, ang materialen. Men visst, det är ju svårt att utröna vad vår tids byggande komemr att resultera i. Putsen i Hammarby sjöstad t ex.

Anonym sa...

Ja alltså detta med puts! Jag tror inte det kommer se bra ut. Kolla bara på norra hammarbyhamnen. De hus som gjordes i början av 90-talet, och kändes så fräääscha. De är väldigt sunkiga nu. Fast det är klart, man kanske måste underhålla alla fasader vart 10-20:e år.

/tok