fredag 29 februari 2008

Meydan Shopping Square




Tittade in till arkitekturs blogg, och Sörstedts lilla inlägg om Meydan Shopping Square . FOA "fortsätter sin pågående undersökning om arkitektur som artificiell topografi".


Roligare är att läsa om detta på dezeen, där man har flitiga kommentatorer! Vad tycker ni? Jag håller med om att det ser rätt förfärligt ut. Men som nån säger på dezeen, herregud det är bara en galleria ...

/Anna



3 kommentarer:

Anonym sa...

Det går inte att säga Just a mall. Vi ska inte ställa lägre krav på kvalitet hos arkitekturen bara för att det är ett köpcenter. Många människor kommer att tillbringa mer tid på denna plats än på det historiska torget inne i staden (inte minst de personer som faktiskt jobbar i köpcentret). Bra att arkitekter tar handelsplatser på allvar, och inte som en experimentell provyta. Men det är trots allt viktigare att diskutera stadsplaneringsfrågan i ett större perspektiv - vilket förvånandsvärt få inlägg berör i dezeen.

Anonym sa...

Varför ska man inte få använda dessa som en experimentell provyta? Så kan man iaf få experimentera någonstans?

Anonym sa...

Arkitekterna borde också se att det historiska torget inne i staden i allra högsta grad är, och har varit, ett köpcenter. Sergels torg, Hötorget, kommande Liljeholmstorget ... Jag tycker också att det är bra om arkitekter tar dessa platser på allvar, men gör FOA det i det här fallet? Ger mer intryck av ett experiment i mina ögon.